Untitled-3

Mitä on hreflang-tagi ja kuinka sitä käytetään oikein?

Mitä on hreflang-tagi ja kuinka sitä käytetään oikein?

Hreflang-tagi on meta-elementti, jota käytetään verkkosivuilla ilmoittamaan eri kieliversioiden ja maaversioiden väliset yhteydet. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, että sama sisältö on saatavilla eri kielillä tai eri maissa asuville käyttäjille.

Miksi hreflang-tagi on tärkeä?

Hreflang-tagi on tärkeä työkalu monikielisille verkkosivuille, koska se auttaa hakukoneita näyttämään oikean kieliversion oikeille käyttäjille. Tämä voi parantaa sivustosi näkyvyyttä ja käyttäjäkokemusta eri kohdeyleisöille.

Kuinka käyttää hreflang-tagia oikein?

Hreflang-tagi lisätään sivuston HTML-koodiin jokaiselle eri kieliversiolle. Esimerkiksi englanniksi sivustosta voi olla versiot suomeksi, ruotsiksi ja saksaksi. Näitä eri versioita varten lisätään hreflang-tagi, joka näyttää hakukoneille, että kyseessä ovat eri kieliversiot.

On tärkeää huomata, että hreflang-tagi ei vaikuta hakukoneiden indeksointiin tai rankingiin. Sen tarkoitus on ohjata oikeaa kieliversiota käyttäjille, mutta sivuston SEO-optimointiin tulee kiinnittää erikseen huomiota.

Yhteenvetona, hreflang-tagi on tärkeä työkalu monikielisille verkkosivuille, mutta sen oikea käyttö edellyttää huolellista suunnittelua ja toteutusta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.