Untitled-3

Mitä ovat breadcrumbit ja miksi ne ovat tärkeitä?

Mitä ovat breadcrumbit ja miksi ne ovat tärkeitä?

Breadcrumbien merkitys verkkosivuilla

Breadcrumbit ovat navigointielementtejä, joita käytetään verkkosivuilla helpottamaan käyttäjien suunnistamista sivustolla. Ne koostuvat linkkiteksteistä, jotka kertovat käyttäjälle missä kohdassa sivuston hierarkiaa hän on. Breadcrumbit näytetään yleensä sivun yläreunassa ja ne auttavat käyttäjiä ymmärtämään sivuston rakennetta ja löytämään helposti haluamansa sisällön.

Breadcrumbien rakenne

Breadcrumbit koostuvat usein useista tasoista, jotka edustavat sivuston hierarkiaa. Esimerkiksi jos käyttäjä on verkkokaupan tuotekategoriassa ”Elektroniikka > Puhelimet”, breadcrumbit voivat näyttää seuraavasti: Etusivu > Elektroniikka > Puhelimet. Näiden linkkien avulla käyttäjä voi helposti siirtyä takaisin ylemmälle tasolle ilman että hänen tarvitsee palata aina alusta sivustolla.

Breadcrumbien tärkeys SEO:ssa

Breadcrumbit voivat myös parantaa verkkosivuston hakukonenäkyvyyttä. Kun hakukoneet indeksoivat sivuja, ne käyttävät myös breadcrumbeja ymmärtääkseen sivuston rakennetta ja sisältöä. Breadcrumbit voivat auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin millaista tietoa sivusto tarjoaa ja parantaa siten sivuston hakutulosten sijoituksia.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että breadcrumbit ovat tärkeä osa verkkosivujen navigointia ja sivuston hakukonenäkyvyyttä. Ne auttavat käyttäjiä löytämään haluamansa sisällön helposti ja parantavat sivuston käyttäjäystävällisyyttä sekä hakukonenäkyvyyttä. Lisäämällä breadcrumbit verkkosivuille voit siis parantaa käyttäjäkokemusta ja saavuttaa parempia hakutulossijoituksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.