Untitled-3

Mitä ovat ETagit ja kuinka niitä käytetään SEO:ssa?

Mitä ovat ETagit ja kuinka niitä käytetään SEO:ssa?

ETagit (Entity Tags) ovat tunnisteita, joita käytetään HTTP-protokollassa tiedon versionhallintaan. Ne auttavat selaimia ja palvelimia tunnistamaan, onko tieto muuttunut sen jälkeen kun se viimeksi haettiin. ETagit voivat parantaa verkkosivuston suorituskykyä, sillä ne auttavat vähentämään tarpeetonta tiedonsiirtoa ja resurssien käyttöä.

Mikä on ETagien rooli SEO:ssa?

ETagit voivat myös vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen ja optimointiin (SEO). Kun verkkosivuston resurssit on optimoitu ja niiden ETagit on määritelty oikein, hakukoneet voivat paremmin indeksoida ja arvioida sivustoa. Tämä voi auttaa parantamaan sivuston sijoitusta hakutuloksissa.

Kuinka ETagit toimivat?

ETagit luodaan palvelimen puolella ja ne voivat perustua esimerkiksi tiedostojen aikaleimoihin tai niiden sisältöön. Kun selain pyytää resurssia, palvelin lähettää sen mukana myös ETagin. Selain voi sen jälkeen käyttää ETagia määrittämään, pitääkö resurssi päivittää vai voiko se käyttää cachessa olevaa versiota.

Hyvin määritellyt ETagit voivat auttaa optimoimaan verkkosivuston suorituskykyä ja parantamaan hakukonenäkyvyyttä. On kuitenkin tärkeää käyttää niitä oikein ja harkitusti, jotta ne todella hyödyttävät sivuston käyttäjiä ja hakukoneita.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.