Untitled-3

Mitä ovat sivun katselukerrat (pageviews) ja miksi ne ovat tärkeitä?

Mitä ovat sivun katselukerrat ja miksi ne ovat tärkeitä?

Sivun katselukerrat – käsite ja merkitys

Sivun katselukerrat, eli pageviews, ovat mittari verkkosivuston tai -sivun suosiosta ja kävijämääristä. Jokainen kerta kun kävijä avaa sivun tai päivittää sen, kirjataan yksi katselukerta. Sivun katselukerrat antavat tietoa siitä, kuinka paljon sivua on käyty katsomassa ja kuinka suosittu se on.

Miksi sivun katselukerrat ovat tärkeitä?

Sivun katselukerrat ovat tärkeitä monestakin syystä. Ne antavat tietoa sivuston tai -sivun suosiosta ja kävijämääristä, mikä puolestaan auttaa ymmärtämään kävijöiden kiinnostuksen kohteita ja toimimaan sen mukaisesti. Lisäksi katselukertojen avulla voi seurata markkinointikampanjoiden tehokkuutta ja sivuston kehityksen vaikutuksia.

Kuinka sivun katselukerrat lasketaan?

Sivun katselukerrat lasketaan yleensä automaattisesti web-analytiikkatyökalujen avulla, kuten Google Analyticsilla. Jokainen vierailu ja sivun lataus tallentuu järjestelmään ja näistä lasketaan yhteen kumulatiivinen katselukertamäärä.

Sivun katselukerrat ovat siis tärkeä mittari verkkosivuston menestyksen seuraamiseen ja kehittämiseen. On tärkeää seurata näitä lukuja ja käyttää niitä apuna sivuston optimoinnissa ja markkinoinnin suunnittelussa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.