Untitled-3

Mitä ovat URL-parametrit ja kuinka ne hallitaan SEO:ssa?

Mitä ovat URL-parametrit ja kuinka ne hallitaan SEO:ssa?

URL-parametrit

URL-parametrit ovat osa verkkosivujen osoitetta, joka seuraa kysymysmerkkiä. Ne lisätään URL-osoitteeseen lähinnä dynaamisten verkkosivujen tarpeisiin, kuten suodattimien käyttöön verkkokaupoissa tai eri kieli- ja valuuttavaihtoehtojen tarjoamiseen.

Esimerkki URL-parametristä: www.esimerkkisivusto.fi/tuotteet?category=shoes&color=red

Kuinka hallita URL-parametreja SEO:ssa

URL-parametrit voivat aiheuttaa SEO-ongelmia, koska ne voivat luoda päällekkäisiä sivuja ja sekaannusta hakukoneille. Siksi on tärkeää hallita niitä oikein.

1. Canonical-tagi: Käytä canonical-tageja, jotta hakukoneet ymmärtävät, mikä sivu on ensisijainen ja välttävät päällekkäisten sisältöjen indeksoimisen.

2. Käyttäjäystävälliset URL-osoitteet: Pyri luomaan selkeitä ja informatiivisia URL-osoitteita, jotka sisältävät relevantteja avainsanoja.

3. Käytä parametrien hallintaa: Voit hallita URL-parametreja esimerkiksi Google Search Console -työkalulla, joka mahdollistaa niiden indeksoinnin hallinnan.

4. Pyydä poistamista: Voit pyytää hakukoneita poistamaan tietyt URL-parametrit indeksoinnista käyttämällä robots.txt-tiedostoa.

URL-parametrien hallinta on tärkeä osa SEO-strategiaa, joka voi vaikuttaa merkittävästi verkkosivujen näkyvyyteen hakukoneissa. Seuraa näitä vinkkejä ja varmista, että URL-parametrit eivät haittaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.