Untitled-3

Mitkä ovat tärkeimmät SEO-mittarit (metrics)?

Tärkeimmät SEO-mittarit verkkosivuston menestykselle

1. Avainsanojen sijoittuminen hakukoneissa

Avainsanojen sijoittuminen hakukoneissa on yksi tärkeimmistä SEO-mittareista. Kun käyttäjä etsii tiettyä avainsanaa, haluat varmistaa, että verkkosivustosi näkyy ensimmäisillä hakutulossivuilla. Hyvä sijoittuminen avainsanoille lisää liikennettä sivustollesi.

2. Sivuston latausaika

Selvitetäänpäs tämä asia! Sivuston latausaika on toinen olennainen SEO-mittari. Käyttäjät haluavat nopeasti ladattavia sivustoja, joten varmista, että sivustosi latautuu nopeasti. Hidas latausaika voi johtaa kävijöiden poistumiseen sivustolta.

3. Sivuston kävijämäärä ja kävijöiden käyttäytyminen

Sivuston kävijämäärä ja kävijöiden käyttäytyminen ovat tärkeitä SEO-mittareita. Seuraa sivustosi kävijämääriä ja analysoida heidän käyttäytymistään sivustolla. Esimerkiksi korkea poistumisprosentti voi viitata siihen, että kävijät eivät löydä tarvitsemaansa tietoa sivustolta.

4. Takaisinlinkkien määrä ja laatu

Takaisinlinkkien määrä ja laatu ovat myös merkittäviä SEO-mittareita. Laadukkaat takaisinlinkit muilta verkkosivustoilta voivat parantaa hakutulossijoitusta. Varmista, että sivustosi saa takaisinlinkkejä arvostetuilta ja luotettavilta sivustoilta.

Lisäksi on tärkeää seurata muun muassa sivuston sisältöä, käytettävyyttä ja mobiilioptimointia, jotta verkkosivustosi menestyy hakukoneissa. Yllä olevat SEO-mittarit antavat sinulle hyvän lähtökohdan sivustosi kehittämiseen ja hakukoneoptimointiin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.