Untitled-3

Orgaanisen liikenteen seuranta

Orgaanisen liikenteen seuranta

Mikä on orgaaninen liikenne?

Orgaaninen liikenne tarkoittaa verkkosivustolle tulevaa liikennettä, joka on peräisin erilaisista hakukoneista ja hakutuloksista. Tämä liikenne on ”luonnollista” ja sitä ei ole maksettu mainostamalla.

Miksi orgaanista liikennettä tulisi seurata?

Orgaanisen liikenteen seuraaminen on tärkeää, jotta voidaan ymmärtää mistä kävijät tulevat ja mitkä hakusanat johtavat eniten liikennettä. Näiden tietojen avulla voidaan parantaa verkkosivuston hakukonenäkyvyyttä ja optimoida sen sisältöä.

Miten orgaanista liikennettä voi seurata?

  • Google Analytics on yksi suosituimmista työkaluista orgaanisen liikenteen seurantaan. Se tarjoaa monipuolisia raportteja ja tilastoja siitä, miten kävijät löytävät sivuston.
  • Hakukoneiden oma seuranta, kuten Google Search Console, antaa tietoa siitä, mitkä hakusanat tuovat eniten liikennettä ja miten sivuston hakukonenäkyvyys kehittyy.
  • Eri verkkosivustojen analytiikkatyökalut, kuten SEMrush ja Ahrefs, tarjoavat myös tietoa orgaanisesta liikenteestä ja sen kehityksestä.

Johtopäätös

Orgaanisen liikenteen seuranta on tärkeä osa verkkomarkkinointia ja hakukonenäkyvyyden parantamista. Kun tiedetään mistä kävijät tulevat ja mitä he etsivät, voidaan parantaa verkkosivuston näkyvyyttä ja houkutella enemmän kävijöitä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.