Untitled-3

SEO-käytäntöjen seuranta

SEO-käytäntöjen seuranta

Mitä on SEO?

SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkosivustojen ja sisältöjen optimointia siten, että ne näkyvät korkealla hakutuloksissa hakukoneissa kohdeavainsanoihin liittyvillä hakusanoilla.

Miksi SEO-käytäntöjen seuranta on tärkeää?

SEO-käytäntöjen seuranta on tärkeää siksi, että hakukonealgoritmit muuttuvat jatkuvasti ja on tärkeää pysyä ajan tasalla parhaista käytännöistä. Seuranta auttaa myös näkemään, mitkä strategiat ja taktiikat tuottavat parhaita tuloksia ja auttavat sivustoasi nousemaan hakutuloksissa.

Miten SEO-käytäntöjä voidaan seurata?

  1. Analytiikka: Käytä analytiikkatyökaluja, kuten Google Analytics, seuraamaan sivustosi suorituskykyä ja nähdäksesi, mitkä hakusanat tuovat liikennettä sivustollesi.
  2. Ranking-työkalut: Käytä ranking-työkaluja, kuten SEMrush tai Moz, seuratakseen hakusanojesi sijoitusta hakutuloksissa ja nähdäksesi kilpailijoiden sijoitukset.
  3. Backlink-seuranta: Seuraa sivustollesi tulevia backlinkejä ja niiden laatua, jotta voit varmistaa, että ne tukevat sivustosi SEO-pyrkimyksiä.

SEO-käytäntöjen seuranta on jatkuva prosessi, joka vaatii säännöllistä seurantaa ja päivityksiä. Suunniteltu ja systemaattinen seuranta auttaa parantamaan sivustosi näkyvyyttä ja hakutulosta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.