Untitled-3

Sisällön hallintajärjestelmät

Sisällön hallintajärjestelmät

Mikä on sisällön hallintajärjestelmä?

Sisällön hallintajärjestelmä, eli CMS (Content Management System) on ohjelmisto, jonka avulla voidaan hallita ja julkaista digitaalista sisältöä verkkosivuilla. CMS tarjoaa käyttäjälle helpon tavan päivittää ja hallinnoida verkkosivustoa ilman syvällisiä teknisiä taitoja.

Mitä hyötyä CMS tarjoaa?

  • Helppokäyttöisyys: CMS tekee verkkosivuston päivittämisestä ja hallinnoinnista helppoa myös teknisesti vähemmän osaaville käyttäjille.
  • Monipuoliset ominaisuudet: CMS tarjoaa erilaisia työkaluja ja ominaisuuksia, kuten sisältöjen julkaiseminen, muokkaaminen ja organisoiminen.
  • Nopeus ja tehokkuus: CMS auttaa säästämään aikaa ja vaivaa verkkosivuston ylläpidossa, kun päivitykset ja muutokset on helppo tehdä.

Suosituimmat sisällön hallintajärjestelmät

Markkinoilla on useita eri CMS-vaihtoehtoja, joista suosituimpia ovat WordPress, Joomla ja Drupal. Näistä WordPress on yleisin valinta, sillä se on helppo asentaa ja käyttää sekä tarjoaa paljon laajennettavuutta erilaisten plug-inien avulla.

Yrityksille ja organisaatioille on myös tarjolla useita kaupallisia CMS-vaihtoehtoja, jotka tarjoavat edistyneempiä ominaisuuksia ja tukea.

Yhteenveto

Sisällön hallintajärjestelmä on olennainen työkalu verkkosivuston ylläpidossa ja päivittämisessä. Se helpottaa työtä ja mahdollistaa joustavan sisällön julkaisemisen. Valitessaan sopivan CMS:n on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja tavoitteet.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.