Untitled-3

Sivuston kartat

Sivuston kartat

Mikä on sivuston kartta?

Sivuston kartta on internet-sivuston visuaalinen malli, joka näyttää sivuston rakenteen ja sisällön hierarkian. Se auttaa käyttäjiä navigoimaan sivustolla helposti ja löytämään tarvitsemansa tiedot nopeasti.

Voiko sivusto toimia ilman karttaa?

Kyllä, sivusto voi toimia ilman karttaa, mutta se voi hankaloittaa käyttäjien sivustolla liikkumista ja tietojen löytämistä. Sivuston kartta auttaa parantamaan käyttäjäkokemusta ja sivuston käytettävyyttä.

Miten luodaan hyvä sivuston kartta?

Hyvä sivuston kartta tulisi olla selkeä, helppolukuinen ja sisältää kaikki sivuston tärkeimmät osiot ja alisivut. Kartan tulisi myös olla responsiivinen, jotta se toimii hyvin eri laitteilla.

  • Varmista, että kaikki tärkeät osiot ovat esillä
  • Käytä selkeitä otsikoita ja värien avulla erottuvia symboleita
  • Järjestä sisältö loogisesti ja hierarkisesti

Miksi sivuston kartta on tärkeä?

Sivuston kartta auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä ja käyttäjäkokemusta. Se helpottaa sivuston navigointia ja auttaa käyttäjiä löytämään tarvitsemansa tiedot nopeasti ja helposti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sivuston kartta on tärkeä osa jokaisen verkkosivuston suunnittelua ja sen avulla voidaan parantaa sivuston käytettävyyttä ja tehokkuutta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.