Untitled-3

Kuinka erotan luonnolliset ja manipuloidut linkit?

Kuinka erotan luonnolliset ja manipuloidut linkit?

Mitä ovat luonnolliset ja manipuloidut linkit?

Luonnolliset linkit ovat sellaisia linkkejä, jotka on saatu täysin orgaanisesti ilman aktiivista linkkien rakentamista. Ne syntyvät, kun muut sivustot päättävät linkittää sivustollesi, koska ne haluavat jakaa hyödyllistä tietoa tai resursseja lukijoilleen. Manipuloidut linkit sen sijaan ovat linkkejä, jotka on tarkoituksella luotu ja sijoitettu sivustolle linkkien rakentamisen keinoin.

Kuinka erottaa luonnolliset ja manipuloidut linkit?

Yksi tapa erottaa luonnolliset ja manipuloidut linkit on tarkastella linkkien sijoittelua ja kontekstia. Luonnolliset linkit ovat yleensä sijoitettu luontevasti ja liittyvät aiheeseen luontevasti. Manipuloidut linkit voivat puolestaan olla sijoitettu epäluonnollisiin paikkoihin tai niiden teksti ei välttämättä liity sivuston sisältöön.

Toinen tapa erottaa luonnolliset ja manipuloidut linkit on tarkastella linkkien profiilia. Luonnollisissa linkeissä näkyy usein vaihtelua ankkuriteksteissä ja ne ovat saatu eri sivustoilta erilaisista konteksteista. Manipuloiduissa linkeissä taas voi näkyä samanlaisia ankkuritekstejä ja ne voivat tulla pääasiassa samasta lähteestä.

Miksi ero on tärkeä?

Eron tunteminen luonnollisten ja manipuloitujen linkkien välillä on tärkeää, koska hakukoneet arvioivat sivustojen arvoa ja luotettavuutta myös linkkien perusteella. Jos sivustolla on paljon manipuloituja linkkejä, se voi vaikuttaa negatiivisesti sen hakukonenäkyvyyteen ja sijoituksiin. Sen sijaan luonnolliset linkit ovat merkki siitä, että sivusto tarjoaa arvokasta ja kiinnostavaa sisältöä, joka on jaettavaa myös muille.

Joten seuraavan kerran kun arvioit sivustojen linkkejä, tarkastele niitä huolellisesti ja pyri erottamaan luonnolliset ja manipuloidut linkit toisistaan.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.