Untitled-3

Kuinka käsitellä verkkosivuston siirtymistä (migration) SEO:n kannalta?

Kuinka käsitellä verkkosivuston siirtymistä (migration) SEO:n kannalta?

Mikä on verkkosivuston siirtymä?

Verkkosivuston siirtymä tarkoittaa vanhan verkkosivuston korvaamista uudella verkkosivustolla. Tämä voi tapahtua esimerkiksi yrityksen brändiuudistuksen yhteydessä tai teknologisten päivitysten seurauksena.

SEO:n huomioiminen siirtymässä

Kun suunnittelet verkkosivuston siirtymää, on tärkeää ottaa huomioon myös hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization). Verkkosivuston siirtymä voi vaikuttaa sivuston näkyvyyteen hakukoneissa, joten on tärkeää tehdä siirtymä mahdollisimman sujuvaksi myös SEO:n kannalta.

Vinkkejä verkkosivuston siirtymän hallintaan SEO:n kannalta

  1. Tee perusteellinen suunnitelma siirtymästä: Määritä tarkasti mitä muutoksia tehdään ja miten ne vaikuttavat SEO:hen.
  2. Varmista uuden sivuston tekninen SEO: Tarkista esimerkiksi URL-rakenne, sivuston nopeus ja mobiilioptimointi.
  3. Seuraa muutoksia: Käytä seurantatyökaluja seuraamaan siirtymän vaikutuksia sivuston näkyvyyteen hakukoneissa.
  4. Päivitä vanhat linkit: Varmista, että vanhat linkit ohjautuvat oikein uudelle sivustolle ohjaamalla ne esimerkiksi 301-redirectin avulla.

Yhteenveto

Verkkosivuston siirtymä voi olla monimutkainen prosessi, mutta huolellisella suunnittelulla ja SEO-huomioinneilla voit varmistaa että siirtymä sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Muista seurata sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa siirtymän jälkeen ja tarvittaessa tehdä korjauksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.