Untitled-3

Kuinka kirjoitan houkuttelevia ja informatiivisia meta-kuvauksia?

Kuinka kirjoitan houkuttelevia ja informatiivisia meta-kuvauksia?

Mikä on meta-kuvaus?

Meta-kuvaus on lyhyt kuvaus verkkosivun sisällöstä, joka näkyy hakukoneiden tulossivuilla. Se on tärkeä osa hakukoneoptimointia ja auttaa houkuttelemaan kävijöitä klikkaamaan juuri sinun sivustoasi hakutuloksissa.

Miten kirjoitan hyvän meta-kuvauksen?

1. Ole informatiivinen: Kuvaile lyhyesti sivustosi sisältöä ja ole selkeä siitä, mitä kävijä voi odottaa löytävänsä sivustoltasi.

2. Ole houkutteleva: Käytä kiinnostavia sanoja ja painota sivustosi vahvuuksia houkutellaksesi kävijöitä klikkaamaan linkkiäsi.

3. Käytä avainsanoja: Sisällytä meta-kuvausosiin relevantteja avainsanoja, jotta hakukoneet tunnistavat sivustosi aiheen.

Mitä välttää meta-kuvauksia kirjoittaessa?

1. Älä täytä meta-kuvauksia pelkillä avainsanoilla: Meta-kuvaus ei saa olla lista avainsanoja, vaan sen tulisi olla luonnollisesti kirjoitettu ja houkutteleva.

2. Älä kopioi meta-kuvauksia suoraan sivustosi tekstistä: Meta-kuvauksen tulisi olla ainutlaatuinen ja antaa lisäarvoa hakutuloksissa näkyvälle tiedolle.

Opettelemalla kirjoittamaan houkuttelevia ja informatiivisia meta-kuvauksia voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa ja houkutella enemmän kävijöitä sivustollesi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.