Untitled-3

Mikä on meta-kuvaus (meta description) ja miksi se on tärkeä?

Mikä on meta-kuvaus (meta description) ja miksi se on tärkeä?

Mikä on meta-kuvaus?

Meta-kuvaus on lyhyt kuvaus sivuston tai sivun sisällöstä, joka näkyy hakukoneiden hakutuloksissa. Se on HTML-koodissa oleva meta-tag, joka kertoo hakukoneille sivun sisällöstä lyhyesti.

Miksi se on tärkeä?

Meta-kuvaus on tärkeä, koska se vaikuttaa siihen, kuinka hyvin sivustosi tai sivusi löydetään hakutuloksissa. Hyvin kirjoitettu ja houkutteleva meta-kuvaus voi houkutella käyttäjiä klikkaamaan sivustollesi hakutuloksissa.

Meta-kuvaus myös auttaa hakukoneita ymmärtämään sivusi sisältöä paremmin, mikä voi parantaa sivustosi sijoitusta hakutuloksissa. Lisäksi hyvin kirjoitettu meta-kuvaus voi parantaa käyttäjäkokemusta ja lisätä sivustosi klikkausprosenttia.

Miten kirjoitat hyvän meta-kuvauksen?

Hyvän meta-kuvauksen tulisi olla lyhyt, ytimekäs ja houkutteleva. Siinä tulisi kertoa lyhyesti sivusi sisällöstä ja houkutella käyttäjiä klikkaamaan sivullesi. Vältä kopioimasta meta-kuvauksia suoraan sivusi sisällöstä, vaan kirjoita jokaiselle sivulle oma uniikki kuvaus.

Älä myöskään unohda sisällyttää tärkeimpiä avainsanoja meta-kuvaustekstiin, jotta hakukoneet voivat yhdistää sivusi oikeisiin hakukyselyihin.

Muista myös päivittää meta-kuvaukset säännöllisesti, jotta ne pysyvät ajantasalla sivusi sisällöstä.

Kokonaisuudessaan meta-kuvaus on pieni, mutta tärkeä osa hakukoneoptimointia ja sivuston löydettävyyttä. Panostamalla hyviin meta-kuvauksiin voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella enemmän kävijöitä sivustollesi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.