Untitled-3

Kuinka pitkän blogikirjoituksen pitäisi olla?

Kuinka pitkän blogikirjoituksen pitäisi olla?

1. Lyhyt vai pitkä?

Blogikirjoitusten pituus vaihtelee paljon riippuen aiheesta ja tarkoituksesta. Jotkut suosivat lyhyitä ja napakoita kirjoituksia, kun taas toiset haluavat syvällisempiä ja pidempiä tekstejä.

2. Tavoite ja kohdeyleisö

On tärkeää ottaa huomioon kirjoituksen tavoite sekä kohdeyleisö. Jos haluat jakaa nopeita vinkkejä tai uutisia, lyhyempi teksti saattaa olla parempi vaihtoehto. Jos taas haluat syventyä aiheeseen perusteellisemmin, pidempi teksti voi olla tarpeen.

3. SEO-optimointi

Hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeä osa blogikirjoitusten menestystä. Pitkät ja informatiiviset tekstit voivat parantaa hakukonenäkyvyyttä, kun taas lyhyet tekstinpätkät eivät välttämättä saa niin paljon huomiota.

4. Lukijoiden sitoutuminen

Jos kirjoituksesi on tarpeeksi mielenkiintoinen ja informatiivinen, lukijasi saattavat viihtyä pidempään sivustollasi. Pitkät tekstit voivat auttaa sitouttamaan lukijoita ja luomaan vahvempia suhteita heihin.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että blogikirjoituksen pituus riippuu monista eri tekijöistä. Tärkeintä on kuitenkin tarjota lukijoille arvokasta ja kiinnostavaa sisältöä, olipa se sitten lyhyt tai pitkä kirjoitus.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.