Untitled-3

Kuinka seuraan sähköpostimarkkinoinnin tehokkuutta?

Kuinka seuraan sähköpostimarkkinoinnin tehokkuutta?

1. Avaa ja seuraa avausprosentteja

Yksi tärkeimmistä mittareista sähköpostimarkkinoinnin tehokkuuden seuraamiseen on avausprosentti. Avausprosentti kertoo, kuinka moni vastaanottajista avasi lähettämäsi sähköpostin. Voit seurata avausprosentteja esimerkiksi sähköpostimarkkinoinnin työkaluilla kuten Mailchimpillä tai HubSpotilla.

2. Seuraa klikkiprosentteja

Toinen tärkeä mittari on klikkiprosentti, joka kertoo, kuinka moni vastaanottajista klikkasi linkkejä sähköpostissasi. Klikkiprosentti antaa tietoa siitä, kuinka hyvin sähköpostisi ohjaa vastaanottajia haluttuun toimintaan, kuten verkkosivuillesi tai tuotesivuille.

3. Tarkkaile konversioprosenttia

Konversioprosentti kertoo, kuinka moni sähköpostin vastaanottajista suoritti halutun toimenpiteen, kuten tekikampanjatarjouksen ostoksen tai tilasi uutiskirjeen. Seuraamalla konversioprosenttia voit arvioida sähköpostimarkkinoinnin todellista vaikuttavuutta liiketoimintaasi.

4. Kokeile A/B-testausta

A/B-testaus on tehokas tapa optimoida sähköpostimarkkinointia ja selvittää, mikä lähestymistapa toimii parhaiten. Voit testata erilaisia aiheita, sisältöjä, kuvia ja kutsuja toimintaan ja seurata, mikä versio tuottaa parhaan tuloksen.

Seuraamalla näitä mittareita ja hyödyntämällä erilaisia analytiikkatyökaluja voit parantaa sähköpostimarkkinoinnin tehokkuutta ja saavuttaa parempia tuloksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.