Untitled-3

Kuinka seuraan verkkosivuston hakukoneindeksointia?

Kuinka seuraan verkkosivuston hakukoneindeksointia?

Mitä tarkoittaa hakukoneindeksointi?

Hakukoneindeksointi tarkoittaa sitä, kun hakukoneet, kuten Google, indeksoivat verkkosivuston eli keräävät tiedot sivuston sisällöstä ja tallentavat ne tietokantaansa. Tämä mahdollistaa sivuston löytymisen hakutuloksissa. On tärkeää seurata verkkosivuston indeksointia, jotta varmistetaan, että kaikki sisältö näkyy hakukoneissa oikein.

Miten seuraan verkkosivuston indeksointia?

Yksi tapa seurata verkkosivuston indeksointia on käyttää Google Search Console -työkalua. Täältä voit nähdä, milloin Google on viimeksi indeksoinut sivustosi ja onko havaittuja ongelmia. Voit myös pyytää Googlen uutta indeksointia, jos esimerkiksi olet tehnyt merkittäviä muutoksia sivustoon.

Seurannan tärkeys hakukoneindeksoinnissa

Seuraamalla verkkosivuston indeksointia voit varmistaa, että uusi sisältö, kuten blogipostaukset tai tuotesivut, tulevat nopeasti hakutuloksiin. Samalla voit myös huomata mahdolliset ongelmat, kuten indeksoimattomat sivut tai virheelliset metatiedot, ja korjata ne nopeasti.

Joten muista seurata verkkosivustosi indeksointia säännöllisesti varmistaaksesi sivustosi näkyvyyden hakukoneissa!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.