Untitled-3

Kuinka seurata ja optimoida verkkosivuston saavutettavuutta (accessibility)?

Kuinka seurata ja optimoida verkkosivuston saavutettavuutta (accessibility)?

Mikä on verkkosivuston saavutettavuus?

Verkkosivuston saavutettavuus tarkoittaa sitä, että sivusto on suunniteltu ja toteutettu siten, että se on helppokäyttöinen kaikille käyttäjille, mukaan lukien ihmiset, joilla on erilaisia fyysisiä tai kognitiivisia rajoitteita. Saavutettavuus on tärkeä osa verkkosivuston käyttäjäkokemusta ja se edistää sivuston käytettävyyttä ja löydettävyyttä.

Miten seurata verkkosivuston saavutettavuutta?

Verkkosivuston saavutettavuutta voi seurata erilaisilla työkaluilla ja tarkistuslistoilla. Yksi suosittu työkalu on WAVE (Web Accessibility Evaluation Tool), joka skannaa sivuston automaattisesti ja antaa raporttia mahdollisista saavutettavuusongelmista. Lisäksi kannattaa hyödyntää erilaisia avainsana-analyyseja ja käyttäjätestauksia varmistaakseen sivuston saavutettavuuden eri käyttäjäryhmille.

Miten optimoida verkkosivuston saavutettavuutta?

Optimoidaksesi verkkosivuston saavutettavuutta, kiinnitä huomiota sivuston rakenteeseen ja sisältöön. Käytä selkeää ja helposti ymmärrettävää kieltä, lisää kuvailut alt-teksteihin ja varmista, että sivusto toimii moitteettomasti eri laitteilla ja selaimilla. Käytä myös selkeitä otsikoita ja väliotsikoita helpottamaan sisällön hahmottamista.

Yhteenvetona, verkkosivuston saavutettavuuden seuraaminen ja optimointi on tärkeä osa sivuston suunnittelua ja ylläpitoa. Huolehtimalla siitä, että sivusto on helppokäyttöinen kaikille käyttäjille, parannat käyttäjäkokemusta ja teet sivustostasi saavutettavamman laajalle yleisölle.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.