Untitled-3

Kuinka tarkistan rikkoutuneet linkit (broken links) verkkosivustollani?

Kuinka tarkistan rikkoutuneet linkit verkkosivustollani?

Miksi on tärkeää tarkistaa rikkoutuneet linkit?

Rikkoutuneet linkit voivat aiheuttaa huonoa käyttäjäkokemusta verkkosivustolla ja vaikuttaa negatiivisesti hakukonenäkyvyyteen. Siksi on tärkeää säännöllisesti tarkistaa, että kaikki sivuston linkit toimivat oikein.

Kuinka tarkistan rikkoutuneet linkit?

Yksi tapa tarkistaa rikkoutuneet linkit on käyttää erilaisia verkkosivustojen linkkitarkistustyökaluja, kuten Dead Link Checker tai Broken Link Check. Nämä työkalut skannaavat sivustosi ja ilmoittavat, jos löytävät rikkoutuneen linkin.

Toinen vaihtoehto on käyttää selaimen kehitystyökaluja. Monet selaimet tarjoavat työkaluja, joiden avulla voit tarkastella sivuston kaikkia linkkejä ja löytää mahdolliset rikkoutuneet linkit manuaalisesti.

Mitkä ovat seuraukset, jos rikkoutuneita linkkejä ei korjata?

Jos rikkoutuneita linkkejä ei korjata, se voi johtaa huonoon käyttäjäkokemukseen ja vähentyneeseen hakukonenäkyvyyteen. Lisäksi se voi vaikuttaa sivuston luotettavuuteen ja maineeseen.

Yhteenveto

On tärkeää pitää huolta verkkosivuston linkkien toimivuudesta ja tarkistaa säännöllisesti mahdolliset rikkoutuneet linkit. Tämä varmistaa hyvän käyttäjäkokemuksen ja parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.