Untitled-3

Mikä on linkkisyötti (link bait)?

Mikä on linkkisyötti (link bait)?

Linkkisyötti, jota englanniksi kutsutaan link baitiksi, on sisällön markkinointistrategia, jolla pyritään houkuttelemaan kävijöitä verkkosivustolle lisäämällä houkuttelevaa sisältöä, joka saa ihmisiä jakamaan sitä ja linkittämään siihen.

Miten linkkisyötti toimii?

Linkkisyötin avulla pyritään luomaan sisältöä, joka nostattaa tunteita, herättää kiinnostusta tai tarjoaa arvoa lukijoille. Tämä voi tapahtua esimerkiksi hauskojen videoiden, kiistanalaisten artikkelien tai infografiikoiden avulla. Kun sisältö on kiinnostavaa ja laadukasta, ihmiset ovat todennäköisemmin valmiita jakamaan sitä omassa verkostossaan ja linkittämään siihen omilla verkkosivuillaan.

Miksi linkkisyötti on tärkeä?

Linkkisyötti auttaa parantamaan hakukonenäkyvyyttä ja lisäämään verkkosivuston kävijämääriä. Kun sivustolla on laadukasta ja houkuttelevaa sisältöä, se saa enemmän liikennettä ja tämä vaikuttaa positiivisesti hakukonenäkyvyyteen. Lisäksi linkkien jakaminen ja linkittäminen muihin sivustoihin parantaa sivuston arvoa hakukoneiden silmissä.

Esimerkki linkkisyötistä:

10 syytä miksi kissojen omistaminen tekee sinusta onnellisemman

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kissanomistajat ovat onnellisempia ja terveempiä kuin kissattomat henkilöt. Lue tästä 10 syytä, miksi kissat tekevät elämästäsi parempaa.

Hyvä linkkisyötti herättää lukijoiden kiinnostuksen ja saa heidät haluamaan jakaa sisältöä muille. Se on tehokas keino lisätä verkkosivuston näkyvyyttä ja kasvattaa kävijämääriä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.