Untitled-3

Mikä on avainsanan tiheys (keyword density) ja kuinka sitä käytetään?

Avainsanan tiheys ja sen käyttö

Mikä on avainsanan tiheys?

Avainsanan tiheys on termi, joka viittaa siihen, kuinka usein tietty avainsana esiintyy verkkosivuston tai tekstin sisällä. Se lasketaan yleensä prosentteina kokonaissanasta tai lauseesta. Avainsanan tiheydellä on merkitystä hakukoneoptimoinnissa, koska hakukoneet käyttävät sitä yhtenä tekijänä arvioidessaan sivuston relevanssia tietylle hakusanalle.

Kuinka avainsanaa käytetään oikein?

On tärkeää muistaa, että avainsanan tiheyttä ei tulisi liioitella. Liian suuri avainsanan tiheys voi näyttää spammailta hakukoneiden silmissä ja johtaa jopa sivuston rankkaamiseen alhaisemmalle sijalle hakutuloksissa. Yleinen suositus on pitää avainsanan tiheys alle 2-3%.

Hyvä tapa käyttää avainsanaa on sisällyttää se luontevasti tekstiin ja otsikoihin. On myös hyvä idea käyttää avainsanaa metatietojen, kuvien alt-tekstien ja URL-osoitteiden optimoinnissa.

Mitä hyötyä avainsanan tiheyden optimoinnista on?

Optimoitu avainsanan tiheys voi auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä ja siten houkutella enemmän kävijöitä sivustolle. Sitä käytetään osana laajempaa hakukoneoptimointistrategiaa, joka pyrkii parantamaan sivuston sijoitusta hakutuloksissa.

Kokonaisuudessaan avainsanan tiheys on yksi useista tekijöistä, jotka vaikuttavat sivuston hakukonenäkyvyyteen. On tärkeää käyttää sitä harkiten ja aina huomioida myös muita SEO-tekniikoita sivuston optimoinnissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.