Untitled-3

Kuinka valitsen oikeat avainsanat sisältööni?

Kuinka valitsen oikeat avainsanat sisältööni?

Miksi avainsanat ovat tärkeitä?

Avainsanat ovat tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä ne auttavat hakukoneita ymmärtämään, mistä sisällöstä on kyse. Oikein valitut avainsanat voivat parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella enemmän kävijöitä.

Miten valita oikeat avainsanat?

1. Tee avainsanatutkimus: Käytä avainsanatyökaluja, kuten Google Keyword Planner, selvittääksesi, mitkä avainsanat liittyvät parhaiten aiheeseesi ja ovat kysyttyjä hakukoneissa.

2. Harkitse kilpailua: Valitse sellaisia avainsanoja, joilla on kohtuullinen hakumäärä, mutta joiden kilpailu ei ole liian kovaa. Näin sinulla on paremmat mahdollisuudet nousta hakutuloksissa korkeammalle.

3. Huomioi käyttäjien tarkoitusperät: Valitse avainsanoja, jotka vastaavat käyttäjien tarpeita ja etsimisen intentiä. Esimerkiksi ”ostamista harkitseva” vs. ”tiedon etsijä” vaativat erilaisia avainsanoja.

Mitä tulisi välttää?

1. Liian yleiset avainsanat: Vältä valitsemasta liian yleisiä avainsanoja, jotka kilpailevat suurten brändien kanssa.

2. Liian spesifit avainsanat: Toisaalta vältä myös liian spesifejä avainsanoja, jotka eivät tuota liikennettä, koska niitä ei haeta juurikaan.

Seuraa näitä vinkkejä ja valitse huolellisesti avainsanat, jotka tukevat sisältösi tavoitetta ja auttavat hakukoneita löytämään sen oikeille käyttäjille.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.