Untitled-3

Avainsanatutkimus

Avainsanatutkimus – Tärkeä osa hakukoneoptimointia

Mikä on avainsanatutkimus?

Avainsanatutkimus on prosessi, jossa etsitään ja analysoidaan niitä sanoja ja lauseita, joita potentiaaliset asiakkaat käyttävät hakukoneissa löytääkseen haluamiaan tuotteita tai palveluita. Avainsanatutkimus auttaa yrityksiä ymmärtämään, mitä käyttäjät etsivät verkossa ja miten he löytävät yrityksen verkkosivuston.

Miksi avainsanatutkimus on tärkeää?

Avainsanatutkimus on tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä oikeiden avainsanojen käyttäminen verkkosivustolla auttaa parantamaan sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa. Kun verkkosivusto sisältää relevanteja avainsanoja, se todennäköisesti nousee korkeammalle hakutuloksissa ja houkuttelee enemmän kävijöitä.

Miten tehdä avainsanatutkimusta?

  • 1. Aloitetaan laatimalla lista potentiaalisia avainsanoja ja lauseita, jotka liittyvät yrityksen tarjoamiin tuotteisiin tai palveluihin.
  • 2. Käytetään avainsanatyökaluja, kuten Google Keyword Planneria, selvittääkseen kuinka paljon kyseisiä avainsanoja haetaan kuukausittain ja kilpailutilannetta.
  • 3. Analysoimalla kilpailijoita ja heidän käyttämiään avainsanoja voidaan saada lisää ideoita omien avainsanojen valintaan.
  • 4. Päivitetään avainsanoja säännöllisesti ja seurataan niiden tehokkuutta Google Analyticsin avulla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että avainsanatutkimus on oleellinen osa hakukoneoptimointia ja auttaa parantamaan yrityksen verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneiden hakutuloksissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.