Yhdyssanat ja kirjoitusvirheet hakukoneoptimoinnissa
Yhdyssanat ja kirjoitusvirheet hakukoneoptimoinnissa
Miten yhdyssanat ja kirjoitusvirheet vaikuttavat hakukonenäkyvyyteen? Mitä jos haluttu termi ei ole oikeastaan suomea? Kannattaako virheitä tehdä tahallaan?
Google ei osaa suomea. Kielioppi ja oikeinkirjoitus perustuu siihen miten ihmiset hakevat Googlesta. Jos 10,000 ihmistä kirjoittaa yhdyssanan erikseen ja 100 ihmistä yhteen, Google päättelee erikseen kirjoitetun olevan oikea muoto.
Google on luotu englanninkielelle. Sillä on vaikeuksia käsittää Suomenkielisiä taivutuksia ja yhdyssanoja. Englanninkielessä on vain kourallinen yhdyssanoja (esim. airport) ja Suomessa niitä taas on niin monta, että Suomalaisillakin on vaikeuksia pysyä perässä.
Tässä artikkelissa avataan yhdysanojen ja kirjoituvirheiden vaikutusta hakukoneoptimointiin.
Yhdyssanat hakukoneoptimoinnissa
Niin kurjalta kuin se kuulostaakin, jos suurin osa hakijoista kirjoittaa yhdyssanan erikseen, niin pitää sinunkin kirjoittaa. Jos siis haluat näkyä tässä haussa.
Alla esimerkki hakukonemaailman sivuista. Hakukonemaailma näkyy kolmannella sijalla haulla ”hakukoneoptimointiblogi”, mutta ei näy edes etusivulla kun sanat kirjoitetaan erikseen. Kieliopillisesti ensimmäinen eli yhteenkirjoitettu versio on oikein.
Tämän huomattuani korjasin sivun optimoinnin niin, että sanat ovat erikseen. Alla kuva hakusijoituksista Wincher työkalulla noin viikko muutoksen jälkeen. Hauska huomio on myös, että yhteenkirjoitettu versio ei ole tippunut hakutuloksissa, mutta erikseen kirjoitettu on noussut 12 sijaa. Todennäköisesti parin viikon kuluessa se nousee vielä etusivun parhaille paikoille.
Mitä käyttäjä tarkoitti haullaan?
Usein hakukoneiden käyttäjät hakevat tarkoituksella yhdyssanan erikseen tarkoituksena saada laajemmat hakutulokset. Tämä on erittäin yleistä esimerkiksi sairauksien oireita käsittelevissä hauissa.
Ai tarkoititko?
Niinkuin artikkelin alussa jo mainitsin, Google päättelee oikean kirjoitus asun siitä miten suurin osa ihmisistä hakee. Joskus Google ehdottaa eri hakutermiä, jotta saadaan laajemmat hakutulokset.
Kuten alla olevasta kuvasta huomaa, saatat silti näkyä haussa hyvillä sijoituksilla, vaikka sivua ei ole optimoitu 100% tarkkuudella hakutermille. Kuitenkin kuka tahansa voisi pienellä vaivalla ohittaa nämä kaikki hakutuloksissa optimoimalla sivunsa haulle ”puuro resepti”.
Mitä tästä voi oppia?
Kun teet avainsanatutkimusta, muista tarkkaan arvioida se kirjoitusasu, jolla suurin osa ihmisistä hakee. Harkitse haluatko näkyä kirjoitusvirheissä vai et.