Untitled-3

Mitä on bounce rate ja kuinka sitä vähennetään?

Mitä on bounce rate ja kuinka sitä vähennetään?

Bounce rate on verkkosivuston kävijämäärästä kertova mittari, joka kertoo kuinka moni sivustolle saapuvista kävijöistä poistuu sivustolta heti avattuaan sen, ilman että tekee mitään toimintoja. Korkea bounce rate voi olla merkki siitä, että sivustolla on ongelmia, kuten huono käyttökokemus tai epäkiinnostava sisältö.

Mitä voi tehdä vähentääkseen bounce ratea?

  1. Paranna sivuston käyttäjäkokemusta: Varmista, että sivusto on helppokäyttöinen ja että navigointi on selkeää. Huonosti toimiva sivusto voi saada kävijät poistumaan nopeasti.
  2. Tarjoa kiinnostavaa ja relevanttia sisältöä: Varmista, että sivuston sisältö on laadukasta ja että se vastaa kävijöiden tarpeita. Tätä kautta kävijät todennäköisesti viettävät enemmän aikaa sivustolla.
  3. Optimoi sivuston latausnopeus: Pitkät latausajat voivat saada kävijät turhautumaan ja poistumaan sivustolta. Varmista siis, että sivusto latautuu nopeasti eri laitteilla.
  4. Käytä houkuttelevia call-to-action -elementtejä: Ohjaa kävijät jatkotoimenpiteisiin selkeillä ja houkuttelevilla toimintakehotteilla, kuten ”Lue lisää” tai ”Tilaa nyt”.

Yllä olevien vinkkien avulla voit parantaa sivustosi bounce ratea ja houkutella kävijät viipymään sivustollasi pidempään.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.