Untitled-3

Mitä on konversioseuranta (conversion tracking)?

Mitä on konversioseuranta (conversion tracking)?

Konversioseuranta (engl. conversion tracking) on markkinoinnin ja mainonnan analytiikkatyökalu, joka auttaa mittaamaan mainostamisen tehokkuutta verkkosivuilla. Seurannan avulla voidaan selvittää, kuinka monta kävijää on suorittanut halutun toimenpiteen, kuten oston, latauksen tai uutiskirjeen tilauksen, mainoksen kautta.

Miksi konversioseurantaa kannattaa hyödyntää?

Konversioseuranta auttaa yrityksiä ja markkinoijia ymmärtämään, mitkä mainoskanavat ja kampanjat tuottavat parhaiten tuloksia. Se mahdollistaa markkinointitoimenpiteiden optimoinnin ja budjetin kohdentamisen oikein, mikä puolestaan voi lisätä myyntiä ja kannattavuutta.

Miten konversioseuranta toteutetaan?

Yleisimmin konversioseurantaa toteutetaan asentamalla seurantakoodi verkkosivuille. Seurantakoodi generoidaan mainostamisalustan, kuten Google Adsin tai Facebookin, hallintapaneelista ja lisätään sivuston lähdekoodiin niille sivuille, joilla halutaan seurata konversioita.


Kun seurantakoodi on asennettu oikein, mainostajan on mahdollista seurata, kuinka monta kävijää on suorittanut halutun konversion, ja vertailla eri mainoskanavien ja kampanjoiden suoritusta.

Yhteenveto

Konversioseuranta on tärkeä työkalu markkinoinnin analysoinnissa ja optimoinnissa. Sen avulla yritykset voivat seurata mainosten tehokkuutta ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä markkinoinnin budjetoinnissa ja strategiassa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.