Untitled-3

Mitä on keskimääräinen istunnon kesto ja miksi se on tärkeä?

Mitä on keskimääräinen istunnon kesto ja miksi se on tärkeä?

Definointi

Keskimääräinen istunnon kesto tarkoittaa aikaa, jonka kävijä viettää verkkosivustolla tai sovelluksessa yhdellä istunnolla eli yhdellä vierailukerralla. Se lasketaan yhteensä kaikkien istunnon aikojen keskiarvona.

Miksi se on tärkeä?

Keskimääräinen istunnon kesto on tärkeä mittari verkkosivuston tai sovelluksen suorituskyvyn arvioimiseen ja kehittämiseen. Pitkä istunnon kesto voi viitata siihen, että kävijät ovat kiinnostuneita sisällöstä ja viihtyvät sivustolla kauemmin. Toisaalta lyhyt istunnon kesto saattaa kertoa siitä, että sivusto ei tarjoa kävijöilleen riittävästi mielenkiintoista sisältöä tai että käyttökokemus on huono.

Keskimääräinen istunnon kesto voi myös vaikuttaa sivuston tai sovelluksen hakukonenäkyvyyteen, sillä hakukoneet saattavat pitää pitkäkestoisia istuntoja merkkinä hyvästä käyttäjäkokemuksesta. Siksi on tärkeää seurata ja parantaa keskimääräistä istunnon kestoa jatkuvasti.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.