Untitled-3

Mitä on suora liikenne (direct traffic) ja kuinka sitä analysoidaan?

Suora liikenne ja sen analysointi

Mikä on suora liikenne?

Suora liikenne (direct traffic) on termi, jota käytetään digitaalisessa markkinoinnissa tarkoittamaan kävijöitä, jotka saapuvat verkkosivuille suoraan esimerkiksi kirjoittamalla verkkosivun URL-osoitteen suoraan selaimen osoiteriville. Suora liikenne voi myös tulla esimerkiksi kirjanmerkkien, suosikkien tai offline-mainonnan kautta.

Miten suora liikenne analysoituu?

Suora liikenne voidaan analysoida verkkosivuanalytiikan työkalujen avulla, kuten Google Analytics. Analytiikan avulla voidaan selvittää kuinka suuri osuus sivuston liikenteestä tulee suoraan liikenteestä, mitkä sivut saavat eniten suoraa liikennettä ja minkälaiset konversiot suora liikenne tuottaa.

Yksi tapa analysoida suoraa liikennettä on seurata URL-koodattuja kampanjoita, jotka voivat auttaa erottamaan eri suorat liikenne lähteet toisistaan. Lisäksi on hyvä tarkastella sivuston käyttäytymistä ja sisältöä, jotta voidaan ymmärtää miksi kävijät saapuvat suoraan sivustolle ja mitä he tekevät sivustolla.

On tärkeää seurata ja analysoida suoraa liikennettä, koska se voi antaa arvokasta tietoa sivuston kävijöistä ja auttaa kehittämään markkinointistrategiaa paremmin vastaamaan kävijöiden tarpeita.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.