Untitled-3

Mitä ovat linkkikatalogit (link directories)?

Mitä ovat linkkikatalogit (link directories)?

Linkkikatalogien määritelmä

Linkkikatalogit ovat verkkosivustoja, jotka keräävät ja luokittelevat erilaisia verkkosivuja ja linkkejä tiettyjen aiheiden tai luokkien mukaan. Ne toimivat ikään kuin hakemistoina, joissa käyttäjät voivat etsiä tietoa eri aiheista ja löytää relevantteja verkkosivuja helposti.

Miksi linkkikatalogeja käytetään?

Linkkikatalogeja käytetään pääasiassa hakukoneoptimoinnin ja verkkosivujen näkyvyyden parantamiseen. Kun verkkosivusto lisätään linkkikatalogiin, se saa enemmän takaisinlinkkejä, mikä voi auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä ja sijoitusta hakutuloksissa.

Linkkikatalogien käyttö Suomessa

Suomessa on myös useita linkkikatalogeja, jotka tarjoavat mahdollisuuden lisätä oman verkkosivuston linkki niiden hakemistoihin. Suosituinta näistä on esimerkiksi Suomi24:n linkkikatalogi, jossa käyttäjät voivat lisätä erilaisia verkkosivuja eri aihealueille.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että linkkikatalogeihin lisätessä on noudatettava hyviä käytäntöjä ja varmistettava, että lisätyt linkit ovat relevantteja ja hyödyllisiä käyttäjille. Liiallinen linkkien lisääminen voi aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen ja vahingoittaa verkkosivuston hakukonenäkyvyyttä.

Kaiken kaikkiaan linkkikatalogit voivat olla hyödyllinen lisä verkkomarkkinointistrategiaan, mutta niiden käyttöä tulisi harkita huolellisesti ja varoen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.