Untitled-3

Mitä ovat ulkoiset linkit (external links)?

Mitä ovat ulkoiset linkit (external links)?

Ulkoiset linkit (external links) ovat linkkejä, jotka vievät verkkosivulta käyttäjän toiselle verkkosivustolle. Ne eroavat sisäisistä linkeistä siinä, että ne ohjaavat käyttäjän pois alkuperäiseltä sivustolta. Ulkoisia linkkejä käytetään usein viittaamaan lisälukemiseen, lähteisiin tai muille liittyville resursseille.

Miksi ulkoisia linkkejä käytetään?

Ulkoisia linkkejä käytetään lisätietojen tarjoamiseen tai käyttäjän ohjaamiseen ulkopuolelle sivustoa. Ne voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi viitteiden tai lisätiedon tarjoamiseen aiheesta, josta sivusto käsittelee. Lisäksi ne voivat auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Miten ulkoisia linkkejä luodaan?

Ulkoisia linkkejä luodaan yleensä lisäämällä <a href="url">ankkuriteksti</a> -tagi sivustolle, missä ”url” on ulkoisen sivuston osoite ja ”ankkuriteksti” on teksti, joka toimii linkkinä. Tärkeää on varmistaa, että linkki avautuu uuteen välilehteen (target="_blank"), jotta käyttäjä ei ohjaudu pois alkuperäiseltä sivustolta.

Mitä huomioida ulkoisten linkkien käytössä?

On tärkeää varmistaa, että ulkoiset linkit ovat luotettavia ja relevantteja käyttäjille. Lisäksi niiden avautuminen uuteen välilehteen auttaa säilyttämään käyttäjän sivustolla ja helpottaa paluuta takaisin alkuperäiselle sivustolle. Ulkoisten linkkien SEO-arvoa kannattaa myös ottaa huomioon linkkitekstejä valittaessa.

Jos haluat lukea lisää ulkoisista linkeistä, voit tutustua aiheeseen esimerkiksi täällä: Wikipedia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.