Untitled-3

Mitä ovat Search Consolen tärkeimmät mittarit?

Mitä ovat Search Consolen tärkeimmät mittarit?

Mikä on Search Console?

Search Console on Googlen ilmainen työkalu, joka auttaa verkkosivuston omistajia ja ylläpitäjiä seuraamaan ja optimoimaan sivustonsa näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa.

Tärkeimmät mittarit Search Consolessa

Search Console tarjoaa monia erilaisia mittareita ja raportteja, mutta jotkut niistä ovat erityisen tärkeitä sivuston suorituskyvyn seurannassa. Tässä muutamia tärkeimpiä mittareita:

  • Hakukonetulokset: Kertoo, kuinka monta kertaa sivustosi on näytetty Google-hakutuloksissa.
  • Klikkaukset: Näyttää, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat klikanneet sivustosi linkkiä hakutuloksissa.
  • CTR (Click-Through-Rate): Prosentuaalinen suhde klikkauksien ja näyttökertojen välillä, kertoo kuinka houkutteleva sivustosi linkki on käyttäjille.
  • Haussa näkyvissä olevat sivut: Näyttää, mitkä sivusi näkyvät hakutuloksissa ja kuinka korkealla ne ovat.
  • Virheet: Ilmoittaa mahdollisista ongelmista sivustollasi, kuten puuttuvista tai virheellisistä sivuista.

Miksi näitä mittareita kannattaa seurata?

Seuraamalla Search Consolen tärkeimpiä mittareita voit saada arvokasta tietoa sivustosi suorituskyvystä, parantaa sen hakukonenäkyvyyttä ja optimoida sisältöä paremman käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi. Näiden mittareiden avulla voit myös löytää ja korjata mahdolliset ongelmat sivustollasi nopeasti.

Joten varmista, että seuraat säännöllisesti Search Consolen tärkeimpiä mittareita ja hyödynnä niitä sivustosi kehittämisessä!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.