Untitled-3

Mitä ovat Vary-päät ja kuinka niitä käytetään?

Mitä ovat Vary-päät ja kuinka niitä käytetään?

Vary-päät lyhyesti

Vary-päät ovat HTTP-otsakkeita, jotka määrittävät, mitä tekijänäkökohtia tietty verkkoresurssi saattaa vaihdella. Tämä voi vaikuttaa siihen, miten välimuistitus toimii ja miten verkkosivusto näytetään eri käyttäjille.

Miksi Vary-päitä käytetään?

Vary-päät ovat tärkeitä erityisesti silloin, kun verkkosivusto palauttaa erilaisen version samasta resurssista riippuen käyttäjän tai selaimen ominaisuuksista. Esimerkiksi mobiililaitteille voi tarjota kevennetyn version sivusta verrattuna tietokoneen näkymään.

Kuinka Vary-päitä käytetään?

Vary-päät lisätään HTTP-otsakkeisiin ja niissä määritellään, millä tekijöillä resurssi voi vaihdella. Esimerkiksi Vary-otsake ”User-Agent” tarkoittaa, että resurssi voi vaihdella käyttäjän selain- ja laiteominaisuuksien perusteella.

Johtopäätös

Vary-päät ovat tärkeä osa verkkosivustojen hallintaa ja niitä kannattaa käyttää oikein varmistaakseen sivuston sujuvan toiminnan eri käyttäjäryhmille. Muista tarkistaa ja päivittää Vary-päät tarvittaessa, jotta varmistat verkkosivustosi toimivuuden optimaalisesti.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.