Untitled-3

Mitä ovat WebP-kuvat ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

Mitä ovat WebP-kuvat ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

WebP-kuvien merkitys verkkosivuilla

WebP on Googlen kehittämä kuvaformaatti, joka tarjoaa paremman kuvan laadun pienemmällä tiedostokoolla. WebP-kuvat voivat auttaa nopeuttamaan verkkosivuston latausaikoja, mikä on tärkeää käyttäjäkokemuksen parantamisessa.

WebP-kuvien vaikutus SEO:hon

Koska nopea sivuston latautumisaika on yksi Google-hakukoneen ranking-tekijöistä, WebP-kuvien käyttö voi positiivisesti vaikuttaa sivuston hakukonenäkyvyyteen. Google on ilmoittanut suosittelevansa WebP-kuvien käyttöä verkkosivuilla.

Miten lisätä WebP-kuvia verkkosivustolle?

Voit muuntaa kuvat WebP-formaattiin erilaisilla verkkopalveluilla tai kuvankäsittelyohjelmilla. Muista myös lisätä fallback-kuvat perinteisessä formaatissa, jotta kaikki selaimet tukevat kuvia oikein.

WebP-kuvat ovat siis hyödyllinen lisä verkkosivuston optimoinnissa sekä käyttäjäkokemuksen parantamisessa. Muista kuitenkin optimoida myös muut osa-alueet, kuten sivuston nopeus ja mobiiliresponsiivisuus, jotta voit parantaa sivustosi SEO-arvoa entisestään.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.