Untitled-3

301 Redirect

301 Uudelleenohjaus – Mikä se on ja miten se toimii?

Mikä on 301 Uudelleenohjaus?

301 Uudelleenohjaus on verkkotekniikka, joka ohjaa verkkosivun kävijän automaattisesti uudelle sivulle. Tämä tapahtuu, kun alkuperäisen URL:n osoite on pysyvästi muutettu ja halutaan varmistaa, että kävijät ohjautuvat automaattisesti uudelle osoitteelle.

Miten 301 Uudelleenohjaus toimii?

Kun verkkosivun omistaja tekee pysyvän URL-muutoksen, hän asettaa 301 Uudelleenohjauksen vanhalle URL:lle. Kun kävijä yrittää avata vanhan URL:n, heidät automaattisesti ohjataan uudelle sivulle ilman, että he huomaavat tapahtumaa. Tämä on tärkeää esimerkiksi hakukoneoptimoinnin kannalta, jotta hakukoneet opastavat kävijät oikeaan paikkaan uuden sivun löytämiseksi.

Miksi 301 Uudelleenohjaus on tärkeä?

301 Uudelleenohjaus on tärkeää siksi, että se auttaa säilyttämään verkkosivujen liikenteen ja parantaa hakukonelöydettävyyttä. Kun vanhojen linkkien kävijät ohjataan automaattisesti uudelle sivulle, sivuston omistaja varmistaa, että kävijät eivät katoa ja että sivuston SEO-arvo säilyy.

Yhteenvetona voidaan todeta, että 301 Uudelleenohjaus on tärkeä työkalu verkkosivujen omistajille, jotka haluavat tehdä muutoksia sivustonsa URL-osoitteisiin säilyttäen samalla kävijäliikenteen ja hakukonelöydettävyyden.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.