Untitled-3

Improving SEO with User Testing

SEO:n parantaminen käyttäjätestauksen avulla

Mikä on SEO?

SEO, eli hakukoneoptimointi, on prosessi, jossa verkkosivuston näkyvyyttä pyritään parantamaan hakukoneiden (kuten Google) hakutuloksissa. Hyvä SEO auttaa verkkosivustoa näkymään korkeammalla hakutulossivuilla ja siten houkuttelee enemmän kävijöitä.

Mikä on käyttäjätestaus?

Käyttäjätestaus on menetelmä, jossa todelliset käyttäjät testaavat verkkosivustoa tai sovellusta antaakseen palautetta sen käytettävyydestä. Käyttäjätestaus auttaa löytämään heikkoja kohtia verkkosivustolla ja kehittämään niitä paremmiksi.

Kuinka käyttäjätestaus voi parantaa SEO:ta?

Käyttäjätestaus voi parantaa SEO:ta monin eri tavoin. Kun käyttäjätestaus paljastaa ongelmia sivuston käytettävyydessä, ne voidaan korjata. Parempi käytettävyys voi puolestaan johtaa korkeampaan hakukonenäkyvyyteen. Lisäksi käyttäjien antama positiivinen palaute ja suositukset voivat lisätä sivuston mainetta ja siten parantaa sen SEO-arvoa.

Miten aloittaa käyttäjätestaus SEO:n parantamiseksi?

1. Määritä testattavat alueet: Päätä, mitkä osiot verkkosivustolla haluat testata ja parantaa.
2. Rekrytoi testihenkilöt: Etsi sopivia testihenkilöitä, jotka edustavat sivustosi kohdeyleisöä.
3. Suorita testit: Järjestä testit, joissa testihenkilöt käyttävät sivustoa ja keräävät palautetta.
4. Analysoi tulokset: Tutki testien tuloksia ja tee tarvittavat muutokset sivustoon käyttäjäpalautteen perusteella.

Käyttäjätestaus on tehokas tapa parantaa verkkosivustosi käytettävyyttä ja siten myös SEO-arvoa. Kokeile sitä ja huomaa positiiviset vaikutukset sivusi näkyvyyteen hakukonetuloksissa!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.