Untitled-3

Keyword Cannibalization

Avainsana-kannibalismi: Mikä se on ja miten välttää sitä?

Mikä on avainsana-kannibalismi?

Avainsana-kannibalismi on ilmiö, jossa useat verkkosivut kilpailevat samoista avainsanoista hakukoneissa. Tämä voi johtaa siihen, että sivuston eri osat kilpailevat keskenään samasta avainsanasta, mikä puolestaan voi laskea sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Miten välttää avainsana-kannibalismi?

1. Avainsanojen analysointi: Tutki huolellisesti mitkä avainsanat tuovat eniten liikennettä sivustollesi ja varmista, että ne ovat tasaisesti jakautuneet eri sivuillesi.

2. Käytä pitkiä häntäavainsanoja: Käytä myös pitkiä häntäavainsanoja, jotka ovat spesifimpiä ja voivat houkutella kohdennettua liikennettä.

3. Rakenna sisältöä jokaisen avainsanan ympärille: Varmista, että jokaisella sivullasi on oma uniikki aiheensa ja avainsanansa, jotta vältät päällekkäistä kilpailua omien sivujesi välillä.

4. Linkitä sisältöäsi strategisesti: Linkitä sivujasi toisiinsa järkevästi ja käytä sisäisiä linkkejä ohjaamaan kävijät oikealle sivulle.

Näiden vinkkien avulla voit välttää avainsana-kannibalismia ja varmistaa, että sivustosi näkyy hakukoneissa mahdollisimman hyvin eri hakutermeillä. Muista myös seurata sivustosi analytiikkaa säännöllisesti ja tehdä tarvittavia muutoksia optimoidaksesi sivustosi hakukonenäkyvyyttä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.