Untitled-3

Keyword Distribution

Avainsanojen jakautuminen

Mikä on avainsanojen jakautuminen?

Avainsanojen jakautuminen, tai keyword distribution englanniksi, tarkoittaa sitä, miten tietty avainsana esiintyy eri verkkosivustoilla tai sisällöissä. Avainsanojen jakautumisen analysointi auttaa ymmärtämään, mitkä sanat tai ilmaisut ovat suosituimpia tietyllä alalla tai aihealueella.

Miten avainsanojen jakautumista voi hyödyntää?

– Seurata kilpailijoita: Tutkimalla avainsanojen jakautumista kilpailijoiden sisällöissä voi saada tietoa siitä, mitkä sanat toimivat hyvin ja houkuttelevat eniten kävijöitä.
– SEO-optimointi: Analysoimalla avainsanojen jakautumista voi löytää uusia sanoja tai ilmaisuja, joita kannattaa käyttää sivuston sisällössä parantamaan hakukonenäkyvyyttä.
Sisältöstrategia: Tieto avainsanojen jakautumisesta auttaa suunnittelemaan parempaa ja kohdennettua sisältöä, joka kiinnostaa kohdeyleisöä.

Miten analysoida avainsanojen jakautumista?

Avainsanojen jakautumista voi analysoida erilaisilla työkaluilla, kuten Google Analytics, SEMrush tai Ahrefs. Näiden työkalujen avulla voi saada tietoa esimerkiksi siitä, mitkä avainsanat tuovat eniten liikennettä sivustolle tai mitkä sanat ovat suosituimpia kilpailijoiden keskuudessa. Analysoimalla näitä tietoja voi tehdä parempia päätöksiä oman sisältöstrategian suhteen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.