Untitled-3

Off-page Optimization

Off-page optimointi parantaa hakukonenäkyvyyttäsi

Mitä on off-page optimointi?

Off-page optimointi tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä, joita tehdään oman verkkosivuston ulkopuolella parantaakseen sen hakukonenäkyvyyttä. Näihin toimenpiteisiin kuuluu esimerkiksi linkkien hankkiminen muilta sivustoilta, sosiaalisen median käyttö ja vierasbloggaaminen.

Miksi off-page optimointi on tärkeää?

Off-page optimointi on tärkeä osa hakukoneoptimointia, koska se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustosi arvon ja merkityksen. Mitä enemmän laadukkaita ja relevantteja linkkejä sivustollesi on, sitä paremmin se sijoittuu hakutuloksissa.

Miten off-page optimointia tehdään?

Off-page optimointia voi tehdä monin eri tavoin, mutta yksi tehokkaimmista keinoista on linkkien hankkiminen muilta sivustoilta. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi vierasbloggaamalla, jolloin saat linkin sivustollesi toisen sivuston blogista. Myös aktiivinen osallistuminen sosiaaliseen mediaan ja linkkien lisääminen alan hakemistoihin ja foorumeille ovat hyviä keinoja parantaa off-page optimointia.

Off-page optimointi on siis tärkeä osa hakukoneoptimointia ja sen avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa. Muista kuitenkin, että laadukkaiden linkkien hankkiminen vaatii aikaa ja vaivannäköä, mutta se on vaivan arvoista pitkällä tähtäimellä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.