Untitled-3

Organic Traffic

Mitä on orgaaninen liikenne verkkosivuille?

Orgaaninen liikenne on yksi tärkeimmistä kävijälähteistä verkkosivuille. Se tarkoittaa verkkosivuille saapuvia kävijöitä, jotka ovat löytäneet sivuston hakukoneiden kautta hakemalla tiettyjä avainsanoja tai ilmaisuja. Orgaaninen liikenne syntyy siis luonnollisesti ilman mainontaa tai muita maksettuja keinoja. Se on usein laadukkainta liikennettä, sillä kävijät ovat aktiivisesti etsimässä tietoa tai ratkaisua ongelmiinsa.

Miksi orgaaninen liikenne on tärkeää?

Orgaaninen liikenne on tärkeää, koska se tuo verkkosivuille laadukasta ja kiinnostunutta yleisöä. Hakukoneiden kautta saapuvat kävijät ovat usein valmiimpia sitoutumaan sivustoon ja tekemään ostoksia verrattuna esimerkiksi sosiaalisen median mainosten kautta tuleviin kävijöihin. Lisäksi orgaaninen liikenne on pitkäkestoista ja kestävää, sillä hyvin optimoidut verkkosivut voivat säilyttää hyvän sijoituksen hakutuloksissa pitkään.

Miten kasvattaa orgaanista liikennettä?

Jotta voit kasvattaa orgaanista liikennettä verkkosivuillasi, on tärkeää panostaa hakukoneoptimointiin (SEO). Tämä tarkoittaa mm. sivuston teknisen rakenteen ja sisällön optimointia hakukoneystävälliseksi sekä laadukkaiden ja relevanteiden sisältöjen tuottamista. Avainsanojen käyttö on myös tärkeää, sillä se auttaa hakukoneita ymmärtämään, millaisista aiheista ja sanoista sivustosi kertoo.

Jatkuvan sisällöntuotannon ja linkkien hankkimisen avulla voit myös parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa ja siten kasvattaa orgaanista liikennettäsi. Muista myös seurata ja analysoida liikennettäsi, jotta voit tehdä tarvittavia muutoksia ja parannuksia sivustoosi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.