Untitled-3

Retargeting

Retargeting – Mitä se on ja miten se toimii?

Mikä on retargeting?

Retargeting (suomeksi uudelleen kohdentaminen) on digitaalisen markkinoinnin menetelmä, jossa mainoksia näytetään niille käyttäjille, jotka ovat jo olleet tekemisissä brändin kanssa. Tämä tapahtuu esimerkiksi silloin, kun käyttäjä on vieraillut yrityksen verkkosivuilla mutta ei ole tehnyt ostosta.

Miten retargeting toimii?

Retargeting perustuu evästeisiin, jotka tallentavat tiedon käyttäjän toiminnasta verkkosivuilla. Kun käyttäjä vierailee sivustolla ja selaa tuotteita, eväste tallentaa tämän tiedon. Sen jälkeen mainostajat voivat näyttää mainoksia käyttäjälle hänen selatessaan muita verkkosivustoja, kuten uutissivustoja tai sosiaalisen median alustoja.

Hyödyt ja haasteet

Retargetingin etuna on mahdollisuus muistuttaa käyttäjää brändistä ja houkutella häntä palaamaan verkkosivulle tekemään ostos. Se voi myös parantaa mainonnan tehokkuutta ja konversioprosenttia. Haasteena taas voi olla käyttäjien yksityisyydensuoja ja mainosten liiallinen näyttäminen, mikä saattaa ärsyttää käyttäjiä.

Yhteenveto

Retargeting on tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja parantaa markkinoinnin tehokkuutta. On kuitenkin tärkeää käyttää sitä harkiten ja huomioida käyttäjien yksityisyydensuoja. Jatkuva seuranta ja mainonnan optimointi ovat avainasemassa onnistuneen retargeting-kampanjan luomisessa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.