Untitled-3

Robots.txt

Robottien ohjaustiedosto (Robots.txt)

Mikä on robots.txt?

Robots.txt on tiedosto, jota verkkosivustojen hallinnoijat käyttävät kommunikoidakseen hakukoneiden robottien kanssa. Tämä tiedosto toimii ohjeena hakuroboteille siitä, mitkä verkkosivuston osiot heidän tulee indeksoida ja mitkä jättää huomiotta.

Miten robots.txt toimii?

Robots.txt-tiedostossa määritellään erilaisia ohjeita kuten sivuston kartan sijainti (sitemap), sekä säännöt siitä, mitkä hakurobotit ovat tervetulleita indeksoimaan sivustoa ja mitkä eivät. Tämä voi auttaa verkkosivuston hallinnoijia hallitsemaan hakukoneiden indeksointia ja optimoimaan sivuston löydettävyyttä.

Miksi robots.txt on tärkeä?

Robots.txt-tiedosto voi auttaa verkkosivuston hallinnoijia suojelemaan tiettyjä osioita sivustostaan, kuten salasanalla suojattuja tai teknisesti epäolennaisia osioita. Se voi myös auttaa vähentämään indeksointiongelmia ja varmistamaan, että tärkeät osiot sivustosta löydetään helposti hakukoneiden toimesta.

Yhteenvetona robots.txt on tärkeä työkalu verkkosivustojen hallinnoijille kommunikoida hakukoneiden robottien kanssa ja optimoida sivustonsa näkyvyyttä hakutuloksissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.