Untitled-3

Site Maps

Sivukartat

Mitä ovat sivukartat?

Sivukartat ovat verkkosivustojen visuaalisia kaavioita tai luetteloita, jotka esittävät sivuston rakennetta ja sisältöä. Ne auttavat käyttäjiä navigoimaan sivustolla helpommin ja löytämään tarvitsemansa tiedot nopeasti.

Kuinka sivukartat toimivat?

Sivukartat voivat sisältää linkkejä eri sivuille ja alisivuille sekä lyhyitä kuvauksia sivujen sisällöstä. Ne voivat olla geneerisiä tai räätälöityjä käyttäjäryhmän tarpeiden mukaan.

Miksi sivukartat ovat tärkeitä?

Sivukartat parantavat verkkosivuston käyttäjäystävällisyyttä ja auttavat hakukoneita indeksoimaan sivuston paremmin. Ne myös auttavat sivuston omistajia ymmärtämään paremmin sivuston rakennetta ja kehittämään sitä edelleen.

Miten luodaan hyvä sivukartta?

Hyvä sivukartta on selkeä, helppolukuinen ja sisältää kaikki tärkeimmät sivut ja alisivut. Se kannattaa päivittää säännöllisesti ja testata käyttäjien kanssa varmistaakseen sen toimivuuden.

Sivukarttoja voidaan luoda manuaalisesti tai automaattisesti erilaisten työkalujen avulla. On tärkeää pitää sivukartta ajan tasalla ja varmistaa sen yhteensopivuus eri laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.