Untitled-3

Technical SEO Issues

Tekniset SEO-ongelmat

1. Puutteellinen hakukonenäkyvyys

Yksi yleisimmistä teknisistä SEO-ongelmista on puutteellinen hakukonenäkyvyys. Tämä voi johtua esimerkiksi virheellisistä robots.txt-tiedostoista, joissa estetään hakukoneita indeksoimasta sivuston sisältöä.

2. Sivun latausnopeus

Huono sivun latausnopeus voi vaikuttaa sivuston sijoitukseen hakukonenäyttelyssä. Tämä voi johtua esimerkiksi suurista kuvatiedostoista tai huonosta palvelimelta vastausajasta.

3. Huonot URL-rakenteet

Epäselvät tai muuttuvat URL-rakenteet voivat vaikeuttaa hakukoneiden indeksointia ja sivuston löydettävyyttä. Suosi siis selkeitä ja pysyviä URL-osoitteita.

4. Puutteellinen mobiilioptimointi

Mobiililaitteilla tehtyjen hakujen osuus kasvaa jatkuvasti, joten sivuston mobiilioptimointi on entistä tärkeämpää. Huono käyttäjäkokemus mobiililaitteilla voi johtaa korkeaan poistumisprosenttiin ja sitä kautta laskevaan sijoitukseen hakutuloksissa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä teknisistä SEO-ongelmista, joita sivuston omistajan tai ylläpitäjän tulisi ottaa huomioon sivuston optimoinnissa. Ammattitaitoinen SEO-asiantuntija voi auttaa tunnistamaan ja korjaamaan näitä ongelmia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.