Untitled-3

Web Analytics

Verkkoanalytiikka

Mikä on Verkkoanalytiikka?

Verkkoanalytiikka on prosessi, jossa kerätään ja analysoitaaan dataa verkkosivustojen kävijöistä ja heidän toiminnastaan. Tämä data auttaa yrityksiä ymmärtämään paremmin verkkosivustonsa käyttäjiä, heidän käyttäytymistään ja mieltymyksiään.

Mitä hyötyä Verkkoanalytiikasta on?

– Verkkoanalytiikan avulla yritykset voivat seurata verkkosivustonsa suorituskykyä ja tehdä tarvittavia muutoksia parantaakseen käyttäjäkokemusta.
– Dataan perustuvilla päätöksillä voidaan parantaa markkinointikampanjoiden tehokkuutta ja optimoida sijoitukset eri markkinointikanaviin.
– Verkkoanalytiikka auttaa myös tunnistamaan ongelmakohtia verkkosivustolla, kuten hitaita latausaikoja tai korkeaa poistumisprosenttia.

Mitä Verkkoanalytiikka työkaluja on olemassa?

Google Analytics on yksi suosituimmista ja laajimmin käytetyistä verkkoanalytiikan työkaluista. Se tarjoaa runsaasti dataa verkkosivuston kävijöistä, liikenteestä ja käyttäytymisestä.
– Hotjar on toinen suosittu työkalu, joka tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja mahdollistaa käyttäjän toiminnan tallentamisen ja analysoimisen.

Verkkoanalytiikka on tärkeä osa digitaalista markkinointia ja auttaa yrityksiä kasvattamaan verkko- läsnäoloaan tehokkaasti. Jatkuvan seurannan ja analyysin avulla yritykset voivat saavuttaa parempia tuloksia verkossa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.