Untitled-3

Kuinka äänihaku vaikuttaa sisällön optimointiin?

Kuinka äänihaku vaikuttaa sisällön optimointiin?

Mikä on äänihaku?

Äänihaku tarkoittaa hakukoneiden käyttämistä äänentunnistusteknologiaa, jolloin käyttäjä voi tehdä hakuja puheensa avulla esimerkiksi älypuhelimen avulla.

Äänihakujen suosion kasvu

Äänihakujen suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi, sillä esimerkiksi älykotijärjestelmät kuten Google Home ja Amazon Alexa mahdollistavat äänikomennot ja -haut.

Optimointi äänihakuja varten

Sisällön optimointi äänihakuja varten eroaa hieman perinteisestä hakukoneoptimoinnista. Äänihauissa käytetään usein pidempiä, luonnollisempia lauseita, joten myös sisällön tulee olla rakennettu tätä silmällä pitäen.

Äänihaku ja paikallinen optimointi

Äänihakujen yleistyessä myös paikallinen optimointi on tullut entistä tärkeämmäksi. Yritysten tulee varmistaa, että heidän tiedot ovat ajantasalla paikallisia äänihakuja varten.

Yhteenveto

Äänihaku on kasvava trendi digitaalisessa markkinoinnissa ja sisällön optimointi äänihakuja varten on tärkeä osa yritysten markkinointistrategiaa. Tulevaisuudessa äänihaut tulevat todennäköisesti yleistymään entisestään, joten on tärkeää valmistautua tähän muutokseen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.