Untitled-3

Kuinka AMP vaikuttaa sisältöön ja SEO:hon?

Kuinka AMP vaikuttaa sisältöön ja SEO:hon?

Mikä on AMP?

AMP eli Accelerated Mobile Pages on Googlen kehittämä avoin standardi, joka on suunniteltu nopeuttamaan verkkosivujen latausaikoja mobiililaitteilla. AMP-sivut on optimoitu erityisesti mobiilikäyttöön, ja ne pyrkivät tarjoamaan käyttäjille mahdollisimman nopean ja responsiivisen käyttökokemuksen.

Vaikutukset sisältöön

AMP-sivujen yksinkertainen rakenne ja rajoitetut ominaisuudet voivat vaikuttaa sivuston ulkoasuun ja sisältöön. Esimerkiksi monet JavaScript-toiminnot ja osa graafisista elementeistä saattavat olla rajoitettuja tai poistettuja AMP-sivuilta. Tämä voi vaikuttaa varsinkin monimutkaisempien sivustojen designiin ja sisältöön.

Vaikutukset SEO:hon

AMP-sivuilla on useita ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa sivuston hakukonenäkyvyyteen. Nopeampi latausaika ja parempi käyttäjäkokemus mobiililaitteilla voivat parantaa sivuston sijoitusta Googlen hakutuloksissa. Toisaalta, jos sivuston sisältö on suppeampaa ja rajoitetumpaa AMP-version kautta, se voi vaikuttaa negatiivisesti hakukonenäkyvyyteen.

On tärkeää harkita tarkkaan, miten AMP-sivustot vaikuttavat oman verkkosivuston sisältöön ja hakukonenäkyvyyteen ennen niiden käyttöönottoa. Tavoitteena tulisi olla tasapaino nopeuden ja laadun välillä, jotta sivuston käyttäjät saavat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.