Untitled-3

Kuinka analysoin CTR-tietoja Google Search Consolessa?

Kuinka analysoida klikkausasteen tietoja Google Search Consolesta?

Mitä on CTR?

CTR eli klikkausaste (Click-Through Rate) on mittari, joka kertoo kuinka moni hakutuloksissa näkyvistä linkeistä on saanut klikkauksen verrattuna siihen, kuinka monta kertaa linkki on näytetty. CTR lasketaan seuraavasti: (klikkaukset/näytöt) x 100.

Miksi CTR-tietoja kannattaa analysoida?

CTR-tietojen analysointi Google Search Consolesta antaa arvokasta tietoa siitä, kuinka hyvin sivustosi hakutuloksissa näkyvät linkit toimivat ja houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan niitä. Näin voit optimoida otsikoita, meta-kuvauksia ja muita tekijöitä parantamaan sivustosi näkyvyyttä ja klikkausmääriä.

Kuinka analysoida CTR-tietoja Google Search Consolesta?

1. Avaa Google Search Console ja valitse haluamasi verkkosivusto.
2. Siirry ”Suoritus” -osiosta ”Hakuvedos” -raporttiin.
3. Valitse aikaväli ja tarkastele klikkausmääriä ja näyttökertoja eri hakutermeille sekä sivuille.
4. Analysoi parhaiten suoriutuvat linkit ja etsi mahdollisia parannusmahdollisuuksia heikoimmin suoriutuviin linkkeihin.
5. Vertaa CTR-tietoja eri aikaväleillä ja seuraa mahdollisia muutoksia.

Muut vinkit CTR-tietojen analysointiin

– Tarkastele myös keskimääräistä CTR:ää eri hakutermeille ja sivuille, jotta saat kokonaiskuvan sivustosi suoriutumisesta.
– Käytä analyysin apuna muita työkaluja, kuten Google Analyticsia, saadaksesi kattavamman kuvan kävijöistä ja heidän käyttäytymisestään sivustollasi.

Analysoimalla CTR-tietoja säännöllisesti voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella enemmän kävijöitä sivustollesi. Seuraa aktiivisesti muutoksia ja tee tarvittavia optimointeja parempien tulosten saavuttamiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.