Untitled-3

Kuinka asetan tapahtumaseurannan Google Analyticsissa?

Kuinka asetan tapahtumaseurannan Google Analyticsissa?

Mikä on tapahtumaseuranta?

Tapahtumaseuranta on Google Analyticsin ominaisuus, joka mahdollistaa tietyn tapahtuman seuraamisen verkkosivustollasi. Tapahtumia voivat olla esimerkiksi painikkeen klikkaukset, videoiden katselut tai lomakkeiden täytöt.

Kuinka asetan tapahtumaseurannan?

  1. Kirjaudu Google Analytics-tilillesi ja valitse haluamasi profiili.
  2. Mene hallintapaneeliin ja valitse seurantakoodi, joka vastaa sivustosi versiota (esim. Universal Analytics tai Google Analytics 4).
  3. Lisää seurantakoodi sivustosi koodiin ennen -tagia.
  4. Luokittele tapahtuma seurannalle, esimerkiksi painikkeen klikkaus.
  5. Lisää tapahtumaseurantakoodi halutulle elementille (esim. onclick="gtag('event', 'click', {'event_category': 'button', 'event_label': 'download'});").
  6. Tallenna muutokset ja asenna seurantakoodi sivustollesi.

Mitä hyötyä tapahtumaseurannasta on?

Tapahtumaseurannan avulla voit tarkastella tarkemmin, miten kävijät vuorovaikuttavat sivustollasi. Saat tietoa esimerkiksi siitä, mitkä elementit ovat suosituimpia ja mitkä eivät toimi odotetusti.

Kun asetat tapahtumaseurannan Google Analyticsissa, voit optimoida sivustosi paremmin ja parantaa käyttäjäkokemusta. Tarkka data auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä sivustosi kehittämiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.