Untitled-3

Kuinka dofollow- ja nofollow-linkit eroavat toisistaan?

Kuinka dofollow- ja nofollow-linkit eroavat toisistaan?

Mikä on dofollow-linkki?

Dofollow-linkki on linkki, joka välittää linkitettävän sivuston PageRank-arvoa ja auttaa parantamaan sen hakukonenäkyvyyttä. Kun verkkosivusto linkittää toiseen sivustoon dofollow-linkillä, se kertoo hakukoneille, että se suosittelee kyseistä sivustoa ja haluaa jakaa sen arvoa.

Mikä on nofollow-linkki?

Nofollow-linkki on linkki, joka ei välitä linkitetyn sivuston PageRank-arvoa eikä auta parantamaan sen hakukonenäkyvyyttä. Kun verkkosivusto linkittää toiseen sivustoon nofollow-linkillä, se kertoo hakukoneille, ettei se välttämättä suosittele kyseistä sivustoa tai halua jakaa sen arvoa.

Ero dofollow- ja nofollow-linkkien välillä

Pääasiallinen ero dofollow- ja nofollow-linkkien välillä on niiden vaikutus hakukonenäkyvyyteen. Dofollow-linkit auttavat parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä, kun taas nofollow-linkit eivät välitä PageRank-arvoa. Lisäksi Google suosii dofollow-linkkejä, kun se indeksoi ja arvioi verkkosivustoja hakutulosten näkyvyyteen.

Jos haluat parantaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä, kannattaa keskittyä hankkimaan laadukkaita dofollow-linkkejä. Muista kuitenkin, että myös nofollow-linkit voivat olla hyödyllisiä liikenteen ja kävijävirtauksen kannalta, vaikka ne eivät suoraan vaikuttaisikaan hakukonenäkyvyyteen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.