Untitled-3

Kuinka käsittelen AJAX-sisältöä SEO:n kannalta?

Kuinka käsittelen AJAX-sisältöä SEO:n kannalta?

Mitä on AJAX-sisältö?

AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) on tekniikka, joka mahdollistaa verkkosivujen lataamisen ilman sivun uudelleenlatausta. Tämä mahdollistaa dynaamisen sisällön lataamisen käyttäjän selaimessa ilman että koko sivua tarvitsee päivittää.

Miksi AJAX-sisältö voi aiheuttaa ongelmia SEO:ssa?

Perinteisesti hakukoneet eivät ole pystyneet indeksoimaan AJAX-sisältöä yhtä hyvin kuin staattista HTML-sisältöä. Tämä johtuu siitä, että JavaScriptin avulla luodut elementit eivät välttämättä ole heti hakukoneiden indeksoitavissa.

Miten voin parantaa AJAX-sisällön SEO-yhteensopivuutta?

  1. Käytä PushState-menetelmää: PushState mahdollistaa URL-osoitteen muokkaamisen AJAX-sivulle, jolloin hakukoneet löytävät ja indeksoivat sen helpommin.
  2. Käytä fragmenttien tunnistamista: Voit käyttää fragmenttien tunnistamista, eli #-merkkiä URL-osoitteessa, jotta hakukoneet indeksoivat AJAX-sivun sisällön.
  3. Tarjoa perus HTML-sivu: Vaikka käytät AJAX-sisältöä, varmista että tarjoat myös perus HTML-sivun, jota hakukoneet voivat indeksoida.

Mitä muita toimenpiteitä voin tehdä?

Varmista, että AJAX-sisältösi latautuu nopeasti, sillä nopea latausaika on yksi tärkeimmistä tekijöistä SEO:ssa. Lisäksi voit käyttää JSON-LD-mikromerkintöjä auttaaksesi hakukoneita ymmärtämään sivusi sisältöä paremmin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.